Dalmatinska stand-up večer

"Dalmatinska stand-up večer" je show u kojem  izvodimo svoj najbolji materijal kako bi vam se kroz 90 minuta predstavili i otkrili novu dimenziju splitskog humora koji je življi i žešći nego što možda slutite.

 

Mi muškarci, vi žene

Svi u životu prolazimo kroz raznorazne ljubavne zgode i nezgode. Ponekad nedostaje razumijevanja u muško-ženskim odnosima, ali komičarski um iz takvih situacija izvlači ono najduhovitije. Kakve su sve romantične i manje romantične zavrzlame snašle našu komičarsku četvorku i kako su se sve pokušavali izvući? Saznajte u ovoj tematskoj stand-up predstavi!

 

Nove baze

Večeri "Novih baza" u klubu Split Circus (Monty Python) su naš poligon za stvaranje materijala.

Od listopada do svibnja pišemo nove tekstove te ih svake srijede izvodimo pred splitskom publikom.

 

Back2Black

"Back2Black" je crnohumorna tematska stand up predstava. Show na kojem ćete čuti one stvari koje su mnogima pale na pamet, ali se to nikome nisu usudili reći, jer im je bilo neugodno i nisu željeli ispasti bolesnici. Škilji i Lazaneu nije neugodno. Za njih su granice dobrog ukusa kao prava crnaca za američku policiju - čuli su za to, ali u praksi...
Ovaj dvojac prati izrazito religiozna publika pa se stoga na njihovim nastupima svako malo čuju povici "Isuse!"

 

Misusovo

Nastupa: Josip Škiljo

„Misusovo“ je tematski stand-up comedy show, a samo ime daje naslutiti o kojoj temi se radi. Kroz zadnjih nekoliko godina nakupilo se dosta srodnog materijala i sazrjelo je vrijeme da se sažme u jedan nastup. Religije nude odgovore na brojna pitanja, ali na neka Škiljo još uvijek traži odgovor. Kroz 75 minuta svoje propovijedi proći će kroz njih za sve one koji ne traže odgovore, nego zajebanciju, jer to ovaj show i nudi. „Misusovo“ najbolje opisuju stihovi onog poznatog psalma:

Ništa SKANDALOZNO, samo nebulozno.
Ništa KONTROVERZA, samo zeza.
Ništa PROVOKACIJA, samo zajebancija.
(Show u stihovima nije, samo nek' se ekipa smije!)

 

Ja sam ti takav

Ja sam ti jednostavno takav.
Energičan, emotivno uronjen u ono što radim, ponekad pomalo ljut, ali ipak ispunjen pozitivnom energijom. Na životnoj sam misiji da pronađem smiješnu ljepotu u onome preko čega letimice prelazimo u svakodnevnici.

Moja komedija ti je za svakoga.
Svojim primijećivanjima i domišljatom logikom nasmijavao sam širok spektar ljudi, od studenata preko agresivno nametljivih muškaraca srednje dobi do bakica. I bakice su, moram priznat, definitivno jedna od najboljih publika.

Moje teme su ti takve.
Sežu od obiteljskih odnosa i portreta različitih karaktera ljudi, preko usporedbe kulturoloških razlika mjesta koja sam posjetio i hvatanja karakterističnih momenata sredine u kojoj živim, do iscrpne analize jezika kojim govorimo.

Govorim istinu, prenosim iskustva koja su mi se dogodila.
Dajte mi svoju pažnju i odgovorno ću s njome postupati.
Jer ja sam ti takav.

 

Samo jedan Dalmatinac

Nastupa: Josip Škiljo

Samo jedan Dalmatinac” je prvi Škiljin One Man Show. To je stand-up comedy show u kojem će u samo sat i pol vremena pokušati dokazati da je normalan. Bezuspješno.

U sredini u kojoj niko nema vrimena, a svi po dvi ure side na kavi, u sredini u kojoj od malena učiš – ‘ko se tuče, taj se voli – a kasnije na sudu to ne uvažavaju kao obranu, u sredini u kojoj samo ruganje stalno jest, nije lako sačuvat zdrav razum, jer inače nije lako sačuvati ono čega nikad nije ni bilo.

Što je život? Ima li svijetla na kraju tunela? Jesmo li sami? Odgovore na ova pitanja nećete dobiti, ali hoćete na ona poput: Što je vuk zapravo htio od Crvenkapice? Zašto je Sotona na lošem glasu? Što Veliki Vođa radi u Splitu?
Pitanja je mnogo, a on je samo jedan… Dalmatinac.

 

Stand-up comedy in English

"Stand-up comedy night in English" je show u kojem izvodimo svoje najbolje baze koje smo preveli na Engleski jezik (i napisali neke nove) kako bi se okušali u nastupanju na jeziku zbog kojeg smo i zavoljeli stand-up komediju.

 
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

SplickaScena!